Výběrová káva Guatemala LAS PENAS z holandské pražírny Friedhats Coffee je charakteristická tóny vanilkového koktejlu, creme brulée a broskví.
Pedro Aguilar je producentem kávy 30 let a tvrdě pracuje na produkci dobré kvality plodin, místo aby se soustředil na produkci vyššího množství, na které se dříve zaměřilo mnoho producentů. Las Peñas je jméno, které Pedro vybral pro svou farmu, kvůli velmi velkým vápencovým skalám, které tvoří součást jeho pozemku. Jakmile se ručně sklidí ty nejzralejší třešně na Pedrově farmě, okamžitě jsou okamžitě převezeny do promývací stanice. Poté, co je odstraněna dužina kávových třešní, jde káva do fermentačního tanku, kde se 32 hodin fermentuje za sucha. Tento proces je udržitelnější, protože značně ovlivňuje výslednou spotřebu vody. Poté odpočívá v nádrži s čistou vodou po dobu 12 hodin. Káva se pak rovnoměrně suší na přímém slunci 6 hodin denně, po dobu 6 dnů. Pedro zajišťuje, že káva schne rovnoměrně tím, že ji nechá schnout na slunci pouze od 9 ráno do 2 hodin odpoledne.
- Farma: Buena Vista
- Farmář: Pedro Aguilar Mendez
- Nadmořská výška: 1550 - 1680 m n. m.