Ostravští kávoví nadšenci, vychovávající si novou generaci pražičů, to jsou naši i vaši oblíbenci Father's Coffee Roastery. Tahle rodinka přichází s kávou pro všechny, komu v době divokých fermentací, experimentálních zpracování a funky infuzí schází chuť prostě skvělé, čisté a jiskřivé promyté Etiopie. Chelbesa v sobě snoubí tradiční profil s tóny černého čaje s citronem, jahod a medových sušenek, mňam! Káva je upražená na filtr.
Ephtah Specialty Coffee podporuje udržitelné zemědělství, férové podmínky pro farmáře a aktivní roli žen v celém procesu. V proslulé kávové oblasti Gedeb provozují zpracovatelskou stanici Chelbesa, kde v nadmořské výšce 2150–2200 m n. m. na 2 hektarech půdy během sklizně pracuje až 150 sezónních pracovníků. Ephtah Specialty Coffee si klade za cíl budovat udržitelné a transparentní dodavatelské řetězce, podporující farmáře i jejich komunity. Káva z Chelbesy pochází z tradičních etiopských odrůd označovaných jako Heirloom – geneticky bohatých odrůd, které se přirozeně vyskytují v regionu. Díky vysoké nadmořské výšce se tu daří pěstovat skvělou kávu s jemnou strukturou, florálním aromatem a výraznou čistotou.
Při promyté metodě kávové třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se v Chelbese poté fermentují bez vody ve fermentačních nádržích. Následné sušení trvá 10 až 15 dní na vyvýšených postelích.V některých případech se používají i mechanické sušičky, pokud zrovna venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.