Přichází nový přírůstek do rodiny káv od známé české pražírny The Naughty Dog a rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Šálek této naturálně zpracované kávy z Etiopie v sobě ukrývá sladké aroma jahodového jogurtu, aciditu rybízové žvýkačky společně s plným tělem po tmavé čokoládě. Vychutnejte si tuto kávičku i vy!
Tato káva pochází z malých farem v oblasti Arbegona a káva se zde zpracovává ve stejnojmenné zpracovatelské stanici. Do tohoto lotu přispělo se svou kávou velké množství malých jejichž malé farmy mají mezi 3 a 5 hektary. Káva je v této oblasti hlavní tržní plodinou, ačkoli se zde pěstuje mnoho dalších plodin, například cukrová třtina, nepravé banány, koření a zelenina. Zpracovatelská stanice a její exportní partneři se velmi zaměřují na komunitu farmářů, kterou neustále vzdělávají a snaží se zlepšit jejich životní podmínky v oblasti zdravotní péče, veřejných služeb nebo infrastruktury. Finančně také odměňuje farmáře za konzistenci v objemu a kvalitě dodávané kávy. Farmáři tak mají dostatečně motivace a vědomostí o tom, jak se o kávu starat, aby byla možná co nejkvalitnější.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.