Pražírna Chroast se může pochlubit krásně ovocnými zrnky na espresso. Tuto kávičku ocení nejeden kávomil. Šálek představuje krásný balanc mezi ovocnými a květinovými chutěmi. Narazíte na tóny broskve, pomeranče a černého čaje.
Málokde na světě najdeme takového tahouna a nadšence do kávy jako tento malý středoamerický stát, El Salvador. Jen třicet let po zahájení komerčního pěstování už se vydral na místo 4. největšího světového kávového vývozce (s dvakrát větším vývozem než dnes) a když jakákoliv novinka či inovace rozvíří pozornost kávového světa, nebylo by místního farmáře, který by vše ihned nevyzkoušel. Díky občanské válce konce 20. století v El Salvadoru nedošlo k masivnímu středoamerickému vyměňování místní odrůdy Bourbon za odrůdy vyšších výnosů (ale nižší kvality chuti), díky čemuž dnes Bourbon tvoří polovinu všech kávovníků společně s delikátními lokálními kultivary Pacas, Pacamara, Sarchimor, Catimor a dalšími.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.