Spojením zrnek z Kostariky a medové metody zpracování vznikla úžasně komplexní káva! Těšit se můžete na plnou ovocnou chuť černého rybízu, který doplňují tóny sladké hrušky. V dochuti nechybí ani karamelová sladkost.
Tato káva pochází z farmy El Perezoso, která se nachází v samotném srdci Kostariky. Zvláštností této farmy je, že sdružuje tři panství: El Tanque, El Sol Del Este a Don Chano. Správci těchto panství mají mnoho společného: vášeň pro pěstování, ochranu přírody a ohleduplné zacházení s lidmi a svými zaměstnanci.
Usedlost El Tanque je chloubou sourozenců Johany a Alonsa Porras Cabezasových. Navzdory své profesní kariéře zdědili vášeň svých rodičů pro výrobu kávy. Pečlivě udržují farmu a pěstují odrůdy Caturra a Catuaí, které jejich otec pěstoval a obnovoval po mnoho let. Důkazem jejich úsilí je stálá, každoroční kvalitní úroda.
Statek El Sol Del Este patří Gabriele Rojas Calvo. Její vášeň pro produkci vynikající kávy přesahuje rámec zemědělství. Je nadšená do ochutnávání kávy a ráda učí ostatní producenty spojené se společností Coopronaranjo R.L.
Gerardo Enrique Salazar Gonzales je majitelem krásného statku Don Chano. Jeho kávová farma by se dala snadno zaměnit za botanickou zahradu, s přírodními, ekologickými zemědělskými postupy a širokým výběrem produktivních a vysoce kvalitních odrůd kávy.
Mikrolot — Perezoso Honey — byl pojmenován podle ikonického kostarického lenochoda. Oblíbené zvíře, které je známé pro svůj vzhled s dlouhou srstí. Ztělesňuje klid a pomalost, podobně jako pečlivý a metodický proces pěstování kávy na těchto farmách.
- Nadmořská výška: 1 300 – 1 600 m n. m.