Výběrový UNICORN Blend z české pražírny The Naughty Dog je charakteristický tóny svěžích Haribo bonbónů, citrusů, černého čaje, cukrové vaty a dochutí rumových pralinek.
Tato jednorožčí káva je mixem tří káv – dvou Etiopií a jedné Kolumbie.
Etiopie SUKE QUTO – honey
- V etiopském regionu Guji se na svazích mezi horskými plošinami v nadmořských výškách převyšujících 2000 metrů nachází vulkanická zemědělská půda bohatá na živiny. Suke Quto představuje lokální mycí stanici, která slouží třem stovkám pěstitelů a třem farmám. Než se majitel stanice, pan Tesfaye Bekele, stal kávovým pěstitelem, pracoval mnoho let pro etiopskou vládu v oblasti správy přírodních zdrojů. Možná právě díky tomu kávové plantáže v okolí Suke Quto připomínají spíše kávový les, kde bují biodiverzita, než zemědělskou oblast.
- Způsob zpracování: honey
Etiopie SUKE QUTO – washed
- V etiopském regionu Guji se na svazích mezi horskými plošinami v nadmořských výškách převyšujících 2000 metrů nachází vulkanická zemědělská půda bohatá na živiny. Suke Quto představuje lokální mycí stanici, která slouží třem stovkám pěstitelů a třem farmám. Než se majitel stanice, pan Tesfaye Bekele, stal kávovým pěstitelem, pracoval mnoho let pro etiopskou vládu v oblasti správy přírodních zdrojů. Možná právě díky tomu kávové plantáže v okolí Suke Quto připomínají spíše kávový les, kde bují biodiverzita, než zemědělskou oblast.
- Způsob zpracování: promyté
Kolumbie NESTOR LASSO – Bourbon, Sidra
- El Diviso vlastní rodina Lasso a jeden ze synů Nestor je hnací silou, která přivedla jejich úžasnou kávu na trh se speciálními kávami. Pěstují exotické odrůdy, včetně této Pink Bourbon, Yellow Bourbon, Aji Bourbon, Geisha a Ombligon. Odborníky na fermentaci v rodině jsou Nestorův otec Jose a jeho bratr Adrian. Jejich vášní je bořit všechny konvenční pravidla výroby kávy, experimentovat s exotickými odrůdami, mikroorganismy a různými metodami fermentace.
- Způsob zpracování: anaerobní