Toto není ledajaká ovocná Rwanda – pokud se chcete vydat na trochu kávového dobrodružství, určitě ochutnejte tuto 60 hodin anaerobně fermentovanou kávičku. Díky této experimentální metodě a dokonalému napražení od slovenského Conceptu ve svém šálku najdete šťavnaté borůvky, odvážné kiwi a jemnou dochuť čokoládových hoblinek.
Alchymie za touto unikátní kávou
Mycí stanice Gasharu, kde byla tato jedinečná kávička zpracována se nachází na břehu rozlehlého jezera Kivu. Zrnka této kávy se hned po sběru vydají na pořádnou jízdu. Na 60 hodin jsou nasypány do nádrže, kde bez přístupu vzduchu fermentují. Cukry v kávových třešních se přeměňují na alkoholy a kyseliny což potom poznáte u vás doma v podobě plného šťavnaté těla a ovocného aromatu.
Pokud rádi experimentujete a tato kávička vám nestačí, nabízíme ji také v naturálním zpracování – můžete si koupit obě a porovnat tak obrovský dopad různého zpracování na ta stejná zrnka.
Koupí přispíváte lokální komunitě
Tato parádní kávička pochází z regionu Nyamasheke, který ač produkuje nejvíce kávy v zemi, stále patří mezi ty nechudší oblasti. Koupí této experimentální kávy tedy nejen objevíte dosud nepoznané dimenze chuti anaerobní kávy, ale také pomůžete tuto komunitu proměnit.
- Nadmořská výška: 1.600 - 2.100 m.n.m.