Nic vám nepomůže naladit se na jarní dny lépe, než ovocem zalitá výběrovka. Takovou pro vás napražili v oblíbené slovenské pražírně Concept Coffee Roasters. Jejich kolumbijská zrnka se mohou pyšnit sladkým ovocným profilem. V šálku objevíte tóny ostružinové šťávy, jalovce, rozinek a sladký kakaový ocásek.
Farmu El Indio, ze které tato výborná zrnka pochází najdete v obci Planadas. Planadas je centrem třetího největšího kávového regionu v Kolumbii - Tolima. V celém regionu Tolima se shromažďují drobní farmáři z domorodých skupin. Většina z nich používá převážně ekologické techniky, či zůstala u původních ručních metod práce na farmách. Konkrétně tuto kávičku vyprodukovala skupina 175 farmářů z družstva pod záštitou sdružení ASOPEP. Společnost ASOPEP se v obci Planadas věnuje kvalitě produktu a udržitelnosti procesu. Jejich dlouhodobým cílem je vybavit všechny farmáře technikou šetrnou k životnímu prostředí a know-how, aby byli schopni fungovat co nejvíce soběstačně.
Zrnka jsou odrůdy Caturra, která je jednou z nejvyšších kávových odrůd. Je známá pro svou odolnost, produktivitu a vysokou kvalitu každého šálku. Jejím běžným výskytem jsou Rwanda a Burundi.
Kolumbie El Indio byla zpracována naturální (suchou) metodou. Toto zpracování podtrhuje její sladký charakter a zároveň je nejšetrnější k životnímu prostředí. Třešně byly sklizeny ručně, tříděný dle zralosti ve vodě a poslány do centrální sušírny v ASOPEP. Suší se po dobu 16 dní na vyvýšených afrických postelích, za konstantní kontroly teploty.
- Nadmořská výška: 1500 - 2000 m n. m.