Výběrová káva Nikaragua EL BOSQUE z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická tony ostružin, tmavé čokolády, rozinek a ořechů.
El Bosque je 42 hektarová farma osázená různými odrůdami. Farma se nachází severovýchodně od La Cascada v obci San Fernando v Nueva Segovia - oblasti Nikaraguy, poblíž hranic s Hondurasem. Rozkládá se na třech dlouhých svazích, z nichž jeden dosahuje 1560 metrů nad mořem a je zasazen do hustého lesa a zvlněných kopců. Nikaragua má dlouhou historii produkci kávy a v posledních letech si získává dobrou reputaci při výrobě špičkové výběrové kávy. Historie pěstování kávy v rodině Peralta sahá do počátku 20. století, ale teprve v roce 2008 se začala rodina soustředit na nové způsoby, jak prodávat svou kávu na mezinárodní trhy s kávou. Na farmě je velmi účinný systém čištění odpadních vod, který zajišťuje pitnou vodu pro zaměstnance zemědělských podniků a pro zpracování některých druhů kávy. Káva byla sbírána a sklizena, poté přemístěna k sušení na celkem 28 dní, z toho 22 dní na vyvýšených postelích venku a 6 dní přikrytá. Káva je pravidelně po celý den obracena a v noci chráněna před vlhkostí. Tato káva se zpracovává v mlýně San Ignacio v Mozonte poblíž Ocatalu v Nueva Segovia. Vedoucí mlýna Mayerling Escoto zde má odpovědnost za veškeré zpracované mikroloty.
- Producent: Julio & Octavio Peralta
- Nadmořská výška: 1.250 - 1.560 m.n.m.
- Sklizeň: Prosinec 2020