Kostarika EL RODEO - filtr

od Candycane coffee

5.0(1x recenze)
280 Kč vč. DPH
Skladem > 5ks
Káva se praží jednou za týden

Typ balení:

   
Pražírna
Candycane coffee
Krajina
Kostarika
Region
Palmichal
Chuťový profil
Černý rybíz, Meloun, Tropické ovoce
Stupeň pražení
Světlý
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Medové (honey)
Popis produktu

Výběrová káva Kostarika El Rodeo z pražírny Candycane coffee s charakteristikou tropického ovoce, černého rybízu a melounu.

Palmichal Micro-Mill je novým projektem, který si klade za cíl najít farmáře s unikátní kávou a díky bezchybnému zpracování plně rozvinout kvalitu kávy. Káva při zpracování prochází několika stupňovou selekcí. První je ve fermentačních nádržích, kdy se odstraňují takzvané “floaters” další selekce probíhá při vyloupání a následně při sušení na “patios”, kde se káva suší 12 dní. Náš lot je káva odrůd Cattura a Catuai zpracovaná metodou Honey. Při této metodě se při loupání neodstraní celá dužina ale pouze slupka a část dužiny. V chuťovém profilu káva získává to nejlepší z naturální metody zpracování, ale díky následnému promývání je šálek čistý s komplexnější strukturou a aciditou.

Káva se vyznačuje obrovskou sladkostí tropického ovoce, aciditou černého rybízu, melounu a krásným, čistým tělem.

  • producent: Cristian Alvarez
  • oblast: Palmichal
  • nadmořská výška: 1700 m. n. m.
  • odrůdy: caturra, catuai
  • zpracování: honey
  • sklizeň: 2018
  • cuppingové skóre: 88
  • Hodnocení (1x)
  • Diskuze
  • Zákazníci také nakoupili
Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Matej Kondas ověřený zákazník před týdnem
Hodnocení: Doporučuje produkt
Musím říct že tahle káva bude určitě výtečná v Chemexu, podle mě tam více vynikne vůně. Na Aeropressu ale taky není k zahození. Příjemná vůně a po lehčím zchladnutí jemnější chuť něčeho jako mango a citrusy, spodní patro lehce do rybízova (ale není t...Více
Celkem dotazů
0
0 odpovědí
merchant
merchant
merchant
merchant
merchant
merchant