Výběrová káva Kolumbie LA CUMBRE #2 z pražírny Candycane Coffee je charakteristická tóny ananasu a pomela.
Velice zajímavá káva z Kolumbie, která byla zpracována naturání metodou. Tento typ zpracování není pro Kolumbijské kávy vůbec typický a proto se tahle káva dost vymyká klasickým Kolumbijským profilům. Oproti klasicky promytým Kolumbijským kávám je tahle káva neskutečně funky, plná tropického ovoce a karibského rumu. Tento lot pochází z farmy La Cumbre o kterou se stará Danilo Pérez spolu s místním producentem Rafitou Gomézem, který je i zároveň manažerem farmy. Jejich společná snaha se soustředí na produkci kvalitní naturálně zpracované kávy. Právě naturálně zpracovaná káva je to co rodinu Uribe-Peréz v regionu a i po celé Kolumbii proslavilo. Farma se nachází nedaleko městečka El Pital a má zhruba 11 ha, z čehož je 9 hektaru osázeno kávovníky. Poté co se káva sklidí je sušená na speciálních vyvýšených postelích po dobu 10 dní a následně zabalena do pytlů a uschována v temném chladném skladu po 3 dny. Výsledná chuť je na Kolumbijskou kávu opravdu nezvykle tropická.
- Producent: Ana Cecila Uribe
- Oblast: Pital
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: caturra
- Cuppingové skóre: 87,5