Lotyšská pražírna Rocket Bean Roastery upražila kávičku pro všechny milovníky bezkofeinové kávy! Tato Kolumbie vás překvapí svými chutěmi sušených jablíček, karamelek a čekanky. Díky svému ovocnému a květinovému profilu přináší něco zcela jiného, než na co jste u bezkofeinové kávy zvyklí. Huila je důkazem, že bezkofeinová káva může být plnohodnotnou součástí výběrového světa a stát se oblíbeným šálkem nejen pro večerní popíjení.
Máme pro vás čerstvou sklizeň kolumbijské kávy z regionů Tolima a Huila. Produkce malých farmářů speciálně vybraná pro zpracování na decaf - metodou "sugarcane" nebo též EA metodou. Tento proces přírodní dekofeinizace je šetrný a zachová nejvíc původní chuti kávového zrna.
Proces metody Sugarcane Decaf/EA: káva se nejprve při velmi nízkém tlaku napaří tak, aby se odstranil pergamen. Kávové zrno napařené horkou vodou změkne a nabobtná. Tento proces připraví zrno pro hydrolýzu kofeinu, který se váže na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Extrakty (přirozeně získané fermentací cukrové třtiny a nikoliv chemickou syntézou) se poté nanesou na zvlhčenou kávu. Káva se několikrát promyje přírodním ethylacetátovým rozpouštědlem, aby se množství kofeinu snížilo na požadovanou úroveň. Jakmile je tento proces ukončen, musí být káva před dalším krokem očištěna od zbytku ethylacetátu pomocí proudu nasycené páry pod nízkým tlakem. Odtud se káva posílá do vakuových sušicích bubnů, kde se odstraní voda dříve použitá k navlhčení zrnek, a káva se suší na výslednou vlhkost 10 až 12 %. Káva je poté pomocí ventilátorů rychle ochlazena na pokojovou teplotu. Posledním krokem je nanesení karnaubského vosku, který poskytuje kávě ochranu před okolními podmínkami a pomáhá zajistit stabilitu.