Pokud jste fanoušky opravdu šťavnatých káviček, tak tento kousek od švýcarské pražírny MAME Roastery bude tou ideální volbou. Tento pink bourbon, který vypěstoval proslulý experimentátor Julio Cesar Madrid na jeho farmě Finca La Riviera, byl zpracovaný metodou anaerobic washed, což samotnému šálku dodává příjemně šťavnaté tělo s aroma broskví, čaje Earl Grey a šípků. Zlepšete si den šálkem této lahodné kávy!
Julio Cesar Madrid Tisnes je pěstitelem kávy již ve třetí generaci a v roce 2013 se mezi jeho výjimečné usedlosti zařadila i farma Finca La Riviera o rozloze 38 hektarů. Spolu s dalšími dvěma farmami, Finca Milan a Finca Buenos Aires, získaly statky rodiny Tisnesů řadu ocenění po celém světě, včetně National a World Barista Cham. Mladá půda Finca La Riviera, která se nachází na centrálním úpatí And v departementu Risaralda, je obohacena o živiny z relativně nedávných erupcí nedalekých sopek. Široké teplotní rozpětí zdejšího mikroklimatu dosahuje přes den až 30 °C a večer může klesnout až na 15 °C, což umožňuje kávovým třešním rozvinout komplexní a jedinečnou chuť. V případě Finca La Riviera se Julio od počátku zaměřil na inovace. Pěstuje se zde mnoho netradičních odrůd, včetně odrůd Gesha, Laurina, Sudan Rume a nesčetných výklenkových odrůd Bourbon, jako jsou Sidra a Rayado.
Zpracování této kávy začíná pečlivým ručním sběrem třešní při jejich optimální zralosti, což zajišťuje výběr jen těch nejlepších plodů. Poté jsou třešně ponořeny do vody a defektní či nezralé plody jsou odstraněny. Ihned poté jsou třešně zbaveny slupky, aby se zachovala jejich čerstvost. Odslupkovaná zrna, stále pokrytá dužinou, jsou následně anaerobně fermentována až po dobu 24 hodin, což umožňuje rozklad dužiny a zvýraznění jedinečných chuťových vlastností zrn. Po fermentaci jsou zrna důkladně omyta a rozprostřena na vyvýšených postelích, kde jsou několik týdnů sušena na slunci. Tento proces zajišťuje rovnoměrnou a kontrolovanou ztrátu vlhkosti, čímž se získává káva s výrazným chuťovým profilem a vysokou kvalitou.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.