Tato etiopská káva vám v šálku připraví výbuch šťavnatosti plný borůvek, sladkých hroznů a osvěžujících citrusů, s nádechem mléčné čokolády.
Project Origin založil Saša Šestić, aby pomocí zelené kávy změnil svět. V průběhu let projekt investoval do desítek komunitních projektů, které zlepšují životní podmínky jednotlivců a komunit. Společnost také vyvíjí nové techniky zpracování s cílem pomoci producentům k ekonomické samostatnosti a udržitelnému rozvoji.
Promývací stanice Hambela (ve volném překladu 'jít dál') se nachází v blízkosti oblastí Idido a Kochere. Drobní zemědělci v této oblasti pěstují kávovníky zcela ekologicky a bez pesticidů — částečně kvůli nedostatku finančních prostředků potřebných k nákupu chemických přípravků, ale také díky půdě přirozeně bohaté na živiny. Stromy rostou volně a jsou prořezávány zcela minimálně.
Sklizeň probíhá od října do ledna. V promývací stanici jsou kombinovány loty drobných pěstitelů, které se následně ručně třídí tak, aby byly odstraněny nedozrálé a přezrálé třešně (ponechány jsou pouze třešně v rozmezí 18-22 °Brix). Třešně jsou sušeny na přímém slunci, díky čemuž zrnka absorbují sladkost a ovocnost z dužiny a slupky. Během sušení jsou třešně pravidelně otáčeny, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Ve velmi horkých dnech se třešně zakrývají igelitem, čímž se reguluje rychlost sušení. Třešně jsou na vyvýšených záhonech 18-30 dní, dokud vlhkost dosáhne 10-12%. Po usušení jsou třešně dále skladovány v celku, aby byly ochráněny a absorpce cukru byla maximalizována. Depulpace probíhá před přípravou na převoz.
- Nadmořská výška: 2 000 m n. m.