Výběrová káva Etiopie DIKTU z polské pražírny Hayb Speciality Coffee je charakteristická tóny jasmínu, nektarinek a yuzu.
Tato káva se zpracovává pomocí naturální anaerobní metody zpracování. Naturální metoda zdůrazňuje jedinečnou ovocitou chuť a kyselost této kávy z Etiopie. Abiyot Boru, vlastník stanice, kde se káva zpracovává, dodržuje přísné zásady kvality zpracování s důrazem na ochranu životního prostředí, což znamená, že například distribuuje zpět k zemědělcům hnojivo, vytvořené z vedlejších produktů zpracování a zajišťuje řádnou likvidaci jakýchkoliv dalších zbytků. Za dva roky, co je Abiyot majitelem, se postaral o velké rozšíření sušáren. Rovněž se pustil do různých sociálních prací, jako je výstavba silnic a poskytování úvěrových služeb pěstitelům před sklizní.
Zralé kávové třešně se po ruční sklizni omyjí a namočí. Při sušení se nejprve vysuší kávové třešně na terase na slunci, než je přesune na zastíněné sušicí stoly. Tam jsou třešně ponechány procesu sušení, dokud není zajištěno patřičné úrovně vlhkosti. Při tomto procesu jsou třešně neustále převraceny, aby byly prosušeny rovnoměrně. Zároveň právě v této fázi probíhá ta největší kontrola kvality a nadále se třešně připravují na export. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.300 m.n.m.