V hlubokých kopcích Etiopie, v oblasti Yirgacheffe, se zrodila káva, která je mnohem více než jen nápoj. Danche Lot #2 je vzrušující kombinací odvážných citrusových tónů, doplněná lahodným výbuchem lesních plodů a lehkým nádechem tropického ovoce, hlavně šťavnatého grepfruitu. Když poprvé ochutnáte tuto kávu, budete jistě ohromeni její hloubkou a intenzitou. Při každém dalším degustačním pokusu se vám její charakter ukáže v plné parádě, vždy silný a nezapomenutelný. Kávičku pro vás upražila oblíbená pražírna Prodigal Coffee a vy si ji jistě nenechejte ujít!
Oblast Gedeo v Etiopii je známá pro svou vynikající kávu. Leží v jižní části země a je součástí slavného kávového pásu Yirgacheffe. Gedeo se vyznačuje ideálními podmínkami pro pěstování kávy – vysokou nadmořskou výškou, úrodnými půdami a ideálním klimatem. Zdejší káva je ceněna pro svůj jedinečný profil s jasnými květinovými tóny, svěžími citrusovými nuancemi a jemnou komplexností. Malí farmáři v této oblasti se často drží tradičních metod pěstování a zpracování, což přispívá k vysoké kvalitě a autentičnosti. Zde, ve vesnici Danche, kde stojí promývací stanice se stejným jménem, se zrodila tato káva. Místní farmáři, kteří zde pěstují kávu již generace, nám nabízejí výsledek své tvrdé práce, lásky k půdě a detailní znalosti svého řemesla v podobě této mimořádné kávy.
Mycí proces, kterým prošla tato káva, je dalším klíčovým faktorem, který odlišuje Danche Lot #2 od ostatních. Kávová zrna jsou nejprve pečlivě zbavena slupky a poté fermentována po dobu 72 hodin, což jim dává jejich charakteristickou čistotu chuti. Po fermentaci zrna projdou dalším mycím procesem a jsou namočena na hodinu, což zdůrazňuje jejich sladkost a komplexní profil. Konečný dotek je sušení na zvednutých postelích po dobu 12 dní, což zajišťuje dokonalou vlhkost a připravuje je k pražení. Výsledkem je nápoj, který je skutečným oslavou tradice, přírody a řemesla.