Představte si šálek kávy, ve kterém se snoubí sladkost medu s bohatými tóny svařeného ostružinového vína a dotekem hořké čokolády. Takový je nový Concept přírůstek z El Salvadoru, káva San Carlos. Její chuťový profil je skvělým příkladem toho, jak mohou jednotlivé složky spolu harmonicky působit a vytvářet tak nezapomenutelný zážitek, který si můžete dopřát Dopřejte si ji jako dokonalou filtrovanou kávu.
Družstvo Cooperativa San Carlos, které stojí za produkcí této jedinečné kávy, má svůj původ v agrárních reformách z roku 1980, díky nimž byla půda rozdělena mezi malé farmáře. Farma s rozlohou 672 hektarů se tyčí na svazích vrchu Cacahuatique, který byl během občanské války v 80. letech strategickým bodem. Se 126 členy a jejich rodinami, žijícími a pracujícími na farmě, je toto místo domovem a pracovištěm pro mnoho generací. Původně zde byly pěstovány odrůdy pacas a bourbon, avšak nedávno byly přidány i odrůdy pacamara ve vyšších polohách farmy. S mokrými zpracovatelskými stanicemi a terasami na sušení kávy ve výšce 1400 m n. m., které jsou orientovány na sever/severovýchod pro nejlepší využití převládajících větrů, je zajištěna ideální pozice pro sušení kávy a dosažení optimální kvality.
Káva San Carlos prochází specifickým způsobem zpracování, které začíná 115 hodinovou fermentací v anaerobních podmínkách, udržovaných na teplotě mezi 22 a 28 stupni Celsia. Tento proces zaručuje výjimečnou chuť, která uspokojí i ty nejnáročnější milovníky kávy. Po fermentaci se káva pečlivě myje a poté suší na slunci po dobu 20 dnů na afrických postelích s hustotou 16 kg/m2, přičemž se káva pravidelně obrací a v noci přikrývá, aby byla chráněna před kondenzací. Tento pečlivý proces zpracování zaručuje, že každé šálku kávy San Carlos bude plná, bohatá a nezapomenutelná.
- Nadmořská výška: 1100 - 1600 m n. m.