Těšit se můžete na velmi zajímavou kávu, s netradičním chuťovým profilem, který byl výrazně ovlivněný fermentací. Čeká vás šálek s typickou ovocitou aciditou marakuji a liči v kombinaci s příjemnou sladkostí třešňového likéru. Závěr doplní jemné a neodolatelné aroma citrónové trávy.
Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se Sebastián snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na postupně ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.
Letošní lot nese název Liči. Celý lot je odrůdy Pink Bourbon a je zpracovaný anaerobně naturální metodou s přidanými bakteriemi citrónové trávy. Jako první probíhá sběr a třídění třešní. Následuje anaerobní fermentace ve 200litrových sudech po dobu 168 hodin při konstantní teplotě 18 °C s vstřikováním CO2. Po fermentaci zrna putují na africké postele, kde se nechají kontrolovaně sušit při 40 °C a 25% vlhkosti po dobu přibližně 20 dní. Ve 2. fázi probíhá další sušení opět na afrických postelích po dobu přibližně 5 dnů (vše pomalé a kontrolované). Nakonec jsou zrna zabalena a odvezena do pražíren.
- Nadmořská výška: 1.500 - 1.744 m n. m.
- Farma: El Placer