Tradiční brazilské espresso je prostě základ a v legendární pražírně Beansmith's to dobře ví. Proto se jejich káva Pe De Cedro může pyšnit nulovou aciditou a naprostou jemností. Šálkem tradičního espressa vás provedou lehce ovocné tóny hruškového džemu, krémová šlehačka a samozřejmostí je sladká tečka v podobě čokoládového pudinku.
Káva Pe De Cedro je v Beansmith's zkrátka stálicí. V roce 2012 farmu, ze které tato kávička pochází, koupil Edson Morais de Barros a již tehdy měla v oboru dobrou reputaci. Nový majitel měl zájem na tuto pověst navázat a produkci dále zkvalitnit a to i díky spolupráci s odborníky CACARIVE a Brazilské asociace výběrové kávy. Podařilo se změnit některé postupy při zpracování, pěstování i sklízení kávy. Podařilo se mu také dát dohromady stabilní tým expertů, kteří se pravidelně podílí na sklizni a zpracování kávy na promývací stanici. Kvalita se stala důležitou prioritou a její kontrola běžnou praxí farmy.
V Brazílii je v poslední době i pro sklizeň kvalitní kávy používána stále častěji mechanizace, jejíž nasazení zlevňuje celý proces sklizně. Na této farmě však stále celá sklizeň probíhá ručně. Ještě v den sklizně je káva zpracována. Zpracování začíná hrubým oloupáním kávového zrna. Poté začíná proces sušení v tenkých vrstvách tak, aby bylo dosaženo rovnoměrného sušení. Ze stejného důvodu se zrno během sušení obrací, prohrabuje a třídí. Suší se tu do vlhkosti 12 % a poté je zrno uskladněno v dřevěných nádobách. Po stabilizaci vlhkosti je poté káva svezena do skladů COCARIVE v Carmo de Minas.
- Nadmořská výška: 1.000 – 1.250 m n. m.