Výběrová káva Etiopie Reko Koba natural od liberecké pražírny Nordbeans.
Ke kávě ze závodu Reko Koba nás přivedl inovativní způsob práce majitele závodu pana Shonta Werku a jeho týmu. Na úpatí stejnojmenné hory Reko tak v srdci woredy Kochere vzniká něco, po čem prahnou zvědavé jazyky evropských a amerických milovníků výběrové kávy - ty naše nevyjímaje.
Třešně zpracované metodou natural se po vytřídění suší na afrických postelích pouze v jedné vrstvě, aby bylo zajištěno optimální proudění vzduchu. Sušení trvá mezi 10 - 14 dny, na noc jsou vyvýšené tzv. “africké postele” zakrývány. Následně jsou v suchém závodě (dry mill) selektovány na zrnka mezi velikostí 14 -17 (tzv. „screen size”), to kvůli rovnoměrné velikosti. Kávu pražíme hlavně na filtr, kde vynikne její úžasná sladkost a intenzita plná broskví s kapkou citronu, cascary, rybízu a kapky alkoholu. Se zpracováním při letošní sklizni pomáhal zkušenému týmu americký Q grader Michael McIntyre.
- Charakteristika: BRENDY - JAHODOVÝ DŽEM - MERUŇKY
- Druh: Arabika (tradiční odrůdy)
- Proces: natural
- Původ: zpracovatelský závod Reko Koba, 1850 - 2100 m.n.m., region Kochere, Yirgacheffe
- Partner: The Coffee Quest
- Použití: filtr