Výběrová káva Peru HIGUERA z pražírny Candycane coffee s charakteristikou švestek, ostružin a tmavé čokolády.
Náš první micro lot z Peru. Představujeme Vám kávu od farmáře jménem Segundo Mongragon. Segundo vlastní malinkou, ale vysoce produktivní farmu o rozloze jednoho hektaru. Nachází se v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem a pěstuje zde mix odrůd Bourbon a Caturra. Na své malé farmě má Segundo kompletní mini zpracovatelskou stanici, a jak je pro kávu z Peru typické, celý proces od pěstování po zpracování si řídí sám. Kávu vyloupe v ruční loupačce, fermentuje v dřevěných nebo betonových tancích a promyje. Následuje sušení v parabolických sušárnách. Díky pečlivosti, se kterou se Segundo stará o celý proces, je jeho káva opravdu skvělá a je součástí programu Origin coffee lab, který pomáhá zajišťovat prémiovou cenu za lepší kvalitu. Tuto kávu budeme pražit na filtr a v chuti můžete najít švestky, ostružiny a tmavou čokoládu.
- producent: Segundo Mondragon
- oblast: Jeán
- nadmořská výška: 1800 m. n. m.
- odrůdy: Caturra, Bourbon
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 87