V balení této výběrovky najdete perfektně vybalancovaná zrnka, která nabízí sladký čokoládový profil i florální aciditu. Tato kávička není ničím extravagantní, právě proto je ideální na celodenní popíjení a žádného kávomila nezklame. V šálku je chuť – florální, s citrusovou aciditou, mléčnou čokoládou, lískovým oříškem, sladká a jemná.
Peru je obecně známé pro své oslnivé výhledy na Machu Picchu, které je zasazeno mezi vysoké svahy zelených hor. Představte si toto prostředí a vydejte se na mapě asi 2 000 km na severozápad – až do státu Cajamarca, který hraničí s jižním Ekvádorem. V severní hornaté oblasti Cajamarca bylo v roce 2008 založeno družstvo Servicios Multiples Sol y Café (Coop. Sol y Café). Oblast Cajamarca, která hraničí s Ekvádorem a samotným rovníkem, těží z trvale vysokých denních teplot a chladných nocí bez mraků. Tato souhra teplot vede na jedné straně k pomalejšímu růstu fazolí. Na druhou stranu pomalejší růst vede k pevnějším a aromatičtějším zrnům. Proto zde panuje mikroklima pro výjimečnou kávu. Cooperativa Sol y Café tvoří 59 místních organizací sdružujících přibližně 1 000 pěstitelů, z nichž 10 % tvoří ženy. Členové družstva se věnují ochraně místního životního prostředí a využívají nejlepší udržitelné zemědělské postupy. Společně formulují environmentální, agronomická a ekonomická rozhodnutí, která pomáhají členským rodinám a komunitám v rozvoji a růstu. Coop. Sol y Café je držitelem certifikátů Rainforest Alliance, Organic a Fairtrade. Všichni členové družstva mají přístup ke zdravotnímu pojištění, nejmodernější zemědělské technice, školnímu a dalšímu vzdělávání.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1500–1800 m n. m.