Hodnocení celkem
3.76 / 5
Doporučuje
89%
192 z 216 uživatelů
Jakub z pijukafe.cz 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoláda
Lehká acidita
Žádnej zázrak, kterej by mě zaujal
Anna 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoládová chuť
Ovocné tóny
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 18
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tomas Dobrotka Zobrazit originál 22. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
bonbón
průměrný
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 350
Teplota vody: 96
Bruska (nastavení): Comandante C40
Proces:
Martin B 20. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
vilagosg 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
MattB 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ovocná vůně s nádechem pralinek
Ovocná chuť s mírnou kyselinkou
Slabší tělo
Zatím jedno ze slabších z kalendáře
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tereza 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces: filtr
Sérž Černý Zobrazit originál 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Může být dobré pro italské kávové nápoje
Divím se, že jsem to odhadl správně
Vím, že je to Arabica, ale na mě je příliš robustní. Ne zemité, ale lehce gumové. I když mám rád některé prémiové/speciální Robusty, tato partie není pro mě. Možná je to kvůli relativně nízké nadmořské výšce nebo proto, že je to směs, nebo Peru obecně není můj typ - nejsem si jistý, uvidím.
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více
Tereza 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemná vůně po pralinkách
Na mě málo chutově výrazná
Recept
Metoda přípravy: V60
Nicolai Zobrazit originál 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
ne kyselina nebo omáčka
velmi hořká čokoláda
nemůže ochutnat červené jablko; švestka možná trochu v následné chuti
Recept
Způsob přípravy: V60 1Cup James Hoffmann
Káva (g): 360
Voda (g): 20,9
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení): střední
Proces:
Miroslav 14. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Dochuť lesního ovoce
Sladké
Lehčí čajové tělo
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20g
Voda (g): 340g
Teplota vody: 98°C
Mlýnek (nastavení): wilfa uniform - 21
Proces: j.hoffmann ultimate recipe
Martin 14. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoládové aroma
Sladkost
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Timemore C2 (15kliků)
Proces:
Jakub 11. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
po schladnutí náznak rumových pralinek
kyselejší
Roman 10. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Suché aroma
Chuť jablek
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 330
Teplota vody: 98
Mlýnek (nastavení): Wilfa Svart (novější černý) nastaven na “A” na stupnici “Aeropress”
Proces: Hoffmann - A better 1 cup V60
Wanda Jadwiga 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
příjemně zemitá
Recept
Metoda přípravy: french press
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody: 90°C
Mlýnek (nastavení): jemné mletí
Proces:
Karolína Komzáková 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
rumové tóny
zemitější, ale jelikož jsem druhou půlku pila již více vychladlou, tak zemitost po vychladnutí byla slabší
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95 °C
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Karla 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Trochu moc zemite
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21g
Voda (g): 300g
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): comandante, 22 kliku
Proces:
Lukáš 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazně nasládlá chuť s oříškovými, místy až karamelovými tóny
Acidita s nádechem citronu a za mě i tóny kyselejší hrušky
Po stránce chuti příjemná káva, bohužel však nevyrazila dech, jako jiné dny
Téměř neznatelná, plytká vůně
Zemitější tělo, které nemusíme (osobní preference)
Recept
Metoda přípravy: V60 Hoffmann
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95° C
Mlýnek (nastavení): Timemore Chestnut C2 (22 clicks)
Proces: 40ml - 45s - 200ml - 30s - 60ml (3:05 brew time)
Žaneta 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Mikhail Volkov 7. Prosinec
Doporučuje produkt
250g