Hodnocení celkem
3.76 / 5
Doporučuje
89%
192 z 216 uživatelů
Mikolaj Dobski Zobrazit originál 25. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Krásné fazole
Bonbón
Přesto vyvážené
A osvěžující
Skvělá káva!
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g): 21
Voda (g): 310
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení):
Proces: 60g/30s
Jakub z pijukafe.cz 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoláda
Lehká acidita
Žádnej zázrak, kterej by mě zaujal
Peter 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Opäť cokoladovejsia ale pekne vyvážená
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
František Navrátil Zobrazit originál 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoládová
Recept
Způsob přípravy: V60 Kinto
Káva (g): 20 g
Voda (g): 330 g
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Michal 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Krásně cítit čokoláda
Moc příjemně pitelná
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 333
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Comandante C40, 16 cvaků
Proces: James Hoffmann, single cup V60 method
Vítek 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Dominika 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 20
Voda (g): 340
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): Niche Zero
Proces:
Peter 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Anna 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokoládová chuť
Ovocné tóny
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 18
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tomas Dobrotka Zobrazit originál 22. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
bonbón
průměrný
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 350
Teplota vody: 96
Bruska (nastavení): Comandante C40
Proces:
Karel Klímek 21. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Martin B 20. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Hanka 20. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Méně výrazná
Lehce chuť ovoce
Recept
Metoda přípravy: french press
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Dorota 20. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Keby sa dalo dať 0 hviezdičiek, tak tu by to bolo
...
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): 20
Voda (g): 4 dcl
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): 5 zo 16
Proces: filtrace
Jakub 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
vilagosg 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Andreas Wiedmann Zobrazit originál 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Dobře vyvážené
Trochu hořký
Recept
Způsob přípravy: Kalita
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): 21
Postup: Bloom, 3 kruhy
MattB 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ovocná vůně s nádechem pralinek
Ovocná chuť s mírnou kyselinkou
Slabší tělo
Zatím jedno ze slabších z kalendáře
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tereza 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces: filtr
Sérž Černý Zobrazit originál 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Může být dobré pro italské kávové nápoje
Divím se, že jsem to odhadl správně
Vím, že je to Arabica, ale na mě je příliš robustní. Ne zemité, ale lehce gumové. I když mám rád některé prémiové/speciální Robusty, tato partie není pro mě. Možná je to kvůli relativně nízké nadmořské výšce nebo proto, že je to směs, nebo Peru obecně není můj typ - nejsem si jistý, uvidím.
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více