Budějičtí mistři pražení z Kmene vás zavedou touto kávičkou na espresso nejen do jejího místa původu v Kostarice, ale i do dětství. Pamatujete si na doby, kdy jsme chodili lézt k dědovi po stromech, abychom dosáhli na ty nejšťavnatější žluté třešně, kterým jsme říkávali chrupky? Skoro jako by to bylo včera. Pár jsme si jich dali za ucho, spoustu jsme jich snědli, ale domů jsme jich moc nedonesli. Svěží a šťavnatá chuť této kávy vás přenese zpátky na sad plný žlutočervených třešní. Nechte se unést touto parádou stejně jako my a připravte si espresso s plným smetanovým tělem, spoustou šťavnatých žlutých třešní a dotekem hřebíčku.
Kostarika, srdce těch nejlepších káv, se může pyšnit dlouhou tradicí vývozu výjimečných zrn a tento lot od CoopeVictoria je toho živým dokazem. Umístěná na svazích sopky Poas, patří tato kooperativa mezi nejvýznamnější kávové plantáže v celé Kostarice. S vulkanickou půdou nasycenou minerály z popela masivu a ideálními teplotami od 18 do 25 stupňů Celsia poskytuje optimální prostředí pro pěstování kávy na nejvyšší úrovni.
Farmáři z CoopeVictoria se rozhodli zpracovat tuto kávu naturálním způsobem, což představuje vynikající metodu zdůrazňující přirozené tóny. Zralé třešně prošly 48hodinovou fermentací, následně byly rozprostřeny na tradiční africké postele, kde pod stínem sušily celých 23 dní, aby dosáhly optimální vlhkosti. Výsledek? Jedinečný chuťový profil!