Tuto novinku od pražírny Gringo Nordic musíte rozhodně vyzkoušet, pokud milujete kávu s neobvyklým aroma. Metoda honey karbonické macerace této kávě z Kolumbie totiž propůjčuje opravdu šťavnaté chutě broskví, sladké aroma rebarbory, společně s lehkou aciditou černého rybízu. Vychutnejte si tuto kávovou lahůdku i vy!
Tento mikrolot pochází od rodiny Velez z farmy Finca La Ricaurte, která se nachází v kolumbijském regionu Huila. Farma o rozloze 150 hektarů působí jako ochranná bariéra pro okolní lesy a vodní zdroje (na více než 50 hektarech se nachází přírodní deštný prales). Na farmě, která se nachází v nadmořské výšce 1700-2000 metrů, pěstují především odrůdu Caturra, se kterou dělají opravdu malé zázraky.
Zpracování kávy metodou "honey" neboli "medové" je zpracování právě esenciální pro dosažení jejího jedinečného šťavnatého a sladkého chuťového profilu. Tento proces začíná ručním výběrem nejlepších zralých kávových třešní, které jsou následně zbaveny slupky, ale část sladkého slizu na nich zůstává. Poté jsou třešně rozloženy na sušicích postelích, kde pomalu schnou pod africkým sluncem. Tento mikrolot byl navíc spojen i s metodou karbonické macerace, kdy byl po depulpingu fermentován po dobu 92 hodin v ocelových tancích společně s oxidem uhličitým a následně tři týdny sušen ve vlastním cukru. Díky tomuto pečlivému zpracování se v kávě uvolňují bohaté sladké a šťavnaté tóny, které dělají každý šálek nezapomenutelným zážitkem.
- Nadmořská výška: 1700 - 2000 m n. m.