Kolumbie Giovany Lizcano od Ride & Grind přináší zážitek, který vás zavede do tropického ráje. Představte si svůdné chutě tropického ovoce, propletené s notami šťavnatých hrušek, vše zakončeno lahodným čokoládovým závěrem. Pražena byla na střední stupeň, což ji činí ideální jak pro přípravu espressa, tak pro filtrovanou kávu. Nechte se hýčkat tímto kávovým zážitkem!
Kolumbie Giovany Lizcano byla zpracována promytou metodou, která zajišťuje čistotu a jasné ovocné tóny. A to není vše! Jde o tzv. barrel kávu – v tomto případě zelená káva zrála po dobu 4 až 6 týdnů v čerstvě vyprázdněných sudech od whisky, což jí dodává ten správný dotek komplexnosti. Giovnay Lizcano vlastní malou farmu Finca La Eliconias o rozloze 3,5 ha, na které se pěstují 3 ha kávy. Je zde přibližně 12 000 stromů Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia. Ročně na farmě vyprodukuje asi 6000 kg kávy. Kávu pěstuje již 28 let a členem Asorcafe je 19 let.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.
- Producent: Giovany Lizcano