Kolumbie EL VERGEL - geisha - espresso

od Concept Coffee Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Varianta:

Pražírna
Concept Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Tolima
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Čokoláda, Tropické ovoce, Třešně
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Připravte se na zážitek s touto speciální geisha limitkou od slovenské pražírny Concept Coffee Roasters! Tato káva je více než jen nápoj, je to projev lásky a péče. V každém doušku poté objevíte plné tóny třešní v čokoládě a šťavnaté tóny tropického ovoce. Tato káva představuje esenci exkluzivity, kde se snoubí jemné ovocné tóny a sladké chutě vytvářející harmonii, kterou ve svém šálku prostě chcete!

Tato Gesha je jednou z nejnáročnějších káv vyráběných v oblasti El Vergel, která se nachází v nejvyšší části státu. Tato odrůda byla vysazena na základě půdních a klimatických podmínek speciálně pro podporu prodlouženého růstu třešní, aby se podpořila vyšší brix. obsah. V roce 2016 byla vysazena v množství 12 300 rostlin, této mikro partii se podařilo najít specifické genetické větve Gesha pro vývoj specifických procesů založených na těchto genetických větvích. 

Karbonická macerace je jedna z nejnovějších metod zpracování kávy, a to i přes to, že mezi vinaři je známá již dlouhou dobu. Tudíž můžeme říct, že je tato metoda od vinařů převzata. V oblasti zpracování kávy je tato metoda prozatím silně experimentální a používá ji pouze malý počet farmářů. I přes to z ní dokáží vytvořit až neuvěřitelně chutnající kávy. Postup je podobný jako u anaerobní fermentace, a tudíž i jako u promyté metody. Rozdíl spočívá v tom, že se nechávají fermentovat celé bobule i se slupkou v nádobách naplněných oxidem uhličitým. Díky tomu, že zrna fermentují i se slupkou,  dostane se do nich podobně jako u naturální metody více látek, tedy hlavně cukrů, chuť bude poté plnější, sladší a výraznější. Díky oxidu uhličitému začnou při fermentaci probíhat jiné chemické reakce než při obvyklé anaerobní fermentaci, což bude mít na výslednou chuť také velký vliv. Při této fermentaci  se budou postupně rozkládat buněčné stěny dužiny a slupky zevnitř ven. To zaručí jednodušší očištění od zbytků dužiny. Další postup se již může lišit podle uvážení konkrétního farmáře, vzhledem k tomu že tato metoda zatím nemá pevně daná pravidla. Chuť výsledné kávy bude velmi jiná než na co býváme zvyklí, chutě budou výrazné, neobvyklé, jasné a čisté.

  • Farma: El Vergel
  • Nadmořská výška: 1460 m n. m.
  • Producent: Bayter brothers
  • Sklizeň: 2023

Další kávy od Concept Coffee Roasters

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice