Výběrová káva Keňa MUCHARAGA z české pražírny Mitte je charakteristická tóny rybízu, hrušek a nugátu.
Mycí stanice Muchagara je součástí Baragwi Cooperative Society, která se nachází poblíž Muchagara, města v okrese Kirinyaga. Muchagara, založená v roce 1959, je jednou z nejstarších mycích stanic v Keni a nyní má více než 1000 členů, kteří dodávají třešně do mokrého mlýna. Většina farmářů má 200 až 500 stromů.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ještě zůstaly zbytky dužiny (cukru). Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, zrna se nechají po několik, často i desítek hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a jde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci. V některých zemích okolní teploty, vlhkost vzduchu nebo nedostatek slunce nedovolují sušení dokončit venku, a tak jsou používané mechanické sušičky – secadora.
- Producent: Drobní farmáři
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.800 m.n.m.