Hodnocení celkem
3.99 / 5
Doporučuje
92%
198 z 215 uživatelů
Peter 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Táto naozaj prekvapila, ovocná a vyvážená
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
František Navrátil Zobrazit originál 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Acidita, Acidita ️
Recept
Způsob přípravy: V60 Kinto
Káva (g): 20 g
Voda (g): 330 g
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Karel Klímek 20. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ondřej Šeliga 10. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Přesně to co očekávám od kávy z Keni
Příjemná rybízová chiť
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 22
Voda (g): 300
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): Timemore 18 kliku
Terezita 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Velmi příjemná káva,za mě skvěle vyvážené chutě
Dala bych si další
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Botond Borsits Zobrazit originál 9. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Pěkná ovocná chuť na vrcholu lehce sladkého lůžka
Recept
Způsob přípravy: Filtr Hario V60
Káva (g): 20
Voda (g): 333
Teplota vody: 100 ºC
Mlýnek (nastavení): 7 na 1zpresso K-Plus
Proces: James Hoffmann's Better 1 Cup V60 Technique
Kateřina 8. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Káva je výborně vyvážená.
Příjemná vůně.
Chuť lesního ovoce.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 380
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): 9/17
Proces:
Sérž Černý Zobrazit originál 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více
Petr 6. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Kenya!!
Ovocna, stavnata
Vyrazna v chuti
Hned po 1. zaliti bylo jasne, ze jde o Kenu!
Pro nekoho, kdo nema rad ovocite kavy asi prilis vyrazna
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): 1zpresso hrubsi drip
Proces: 5x60
Radka 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Svieža a vyvážená chuť
Recept
Metoda přípravy: French press
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Dominika 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Hodne ovocna, sladka, svezi
Recept
Metoda přípravy: French press
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Kateřina 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Naprosto skvělý!
Karamel a švestky, wow!
Mírně ovocitá, což se u Afriky dá čekat, ale pořád sladká káva
Vyvážená kombinace sladké a svěží chuti
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 330
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Vilfa (střední hrubost mezi V60 a aeropress)
Proces:
Lucie 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Wow! Podle vůně jsem čekala spíše čokoladovější profil, ale pak mě příjemně překvapilo acidní ovocné kafíčko!
Ten švestkový podtón tomu dal korunu
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 330
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení):
Proces: dle Hoffmanna
Radim Němec 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Svěží ovocné espresso
Recept
Metoda přípravy: doppio
Káva (g): 21
Voda (g): 51
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): 6 b sette
Proces:
Coffemaster 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazná ovocná chuť
Hodí se i na espresso
Recept
Metoda přípravy: Espresso
Káva (g): 9
Voda (g): 30
Teplota vody: 88
Mlýnek (nastavení): 3
Proces:
Anna 5. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Velice Příjemně ovocná
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 400
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení): rancilio rocky
Proces:
Dzmitry 4. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sladká a ovocná
Moc hezky voní
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20,5
Voda (g): 305
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Magdalena 4. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Acidita
Ten cerny rybiz s citrusy! ️
Bylo toho malo
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 97
Mlýnek (nastavení): wilfa - filter
Proces: bloom 40g vody 30s
Viktorie 4. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazná oříšková chuť
Intenzivní vůně
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 21
Voda (g): 330
Teplota vody: 98
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Jitka 4. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Zajímavá příjemná chuť
Vyvážená acidita
Hezky voní
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 340
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): hrubší mletí