Tato výběrovka z Keni potěší zejména milovníky ovocných káv s vyšší aciditou. Tóny černého rybízu a citronády, které kávě dodávají svěží nádech, doplňují hravé tóny broskve a bílého čaje. Dohromady se jedná o komplexní kafe s lehkým tělem.
Kaguyu se nachází poblíž města Kerugoya v divizi Ndia v okrese Kirinyaga v Keni. Je to významná mycí stanice nebo továrna, jak jsou v Keni nazývány kávové zpracovatelské závody. Region se nachází na svazích majestátní hory Mount Kenya. Káva z Kaguyu dosahuje vysoké kvality i díky příznivým klimatickým podmínkám (časté deště, sopečná půda bohatá na živiny), pečlivému zpracování a odhodlání členů družstva odvést skvělou práci.
Továrna Kaguyu je jedna z jedenácti stanic, patřících do skupiny Inoi FCS. Družstvo pěstuje kávu na celkové ploše 200 ha s roční produkcí 250 t zelené kávy. Družstvo má 1000 aktivních členů — každý na své farmě pěstuje asi 250 stromků. Aby byly zachovány kladné vlastnosti půdy a biodiverzita, spolu s kávovníky zemědělci pěstují také čaj, banány a kukuřici, a to ve stínu, který jim poskytují makadamiové, eukalyptové a grevileové stromy.
Tato zrnka byla zpracována promytou metodou. Kávové třešně jsou pečlivě ručně sbírány farmáři a dodávány do stanice ke zpracování, kde prochází promýváním s dvojitou fermentací. Na stanici se dopraví pouze zralé třešně. Přes noc káva fermentuje v suchém prostředí a poté prochází procesem mytí v třídicích kanálech. Pro zvýraznění chuťových profilů, kterými se keňská káva proslavila, se třešně uloží do kádí s z řeky Rutui a fermentují po dobu 24-48 hodin. Nakonec jsou zrnka pečlivě rozprostřena na vyvýšených postelích sloužících k sušení a odstraňování vadných zrn. Před exportem se plody pečlivě třídí skrze síta podle velikosti a tvaru.
- Nadmořská výška: 1 750 – 1 800 m n. m.