Keňa GIKANDA NDAROI-INI AB

od Onyx Coffee Lab

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Onyx Coffee Lab
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
Batian, SL28, SL34
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Bezový květ, Grapefruit, Koření, Rebarbora
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Keňská káva GIKANDA NDAROI-INI AB z pražírny Onyx Coffee Lab přináší do vašeho šálku jedinečný chuťový zážitek s tóny grapefruitu, bezového květu, koření a rebarbory. Tato káva, zpracovaná promytou metodou, má výraznou kyselost a komplexní chuť, která je typická pro keňské kávy. Pěstována ve vysokohorských oblastech Nyeri v nadmořské výšce 1800 metrů, je výsledkem pečlivé práce malých farmářů a úsilí zpracovatelské stanice Ndaroi-ini, která si zakládá na dodržování nejvyšších standardů kvality.

Stanice Ndaroi-ini, umístěná v hornatých oblastech Nyeri nedaleko hranice s oblastí Embu, byla založena v roce 1986 skupinou farmářů, kteří byli unaveni z dlouhých cest k nejbližšímu mlýnu. Pod správou Gikanda Farmers Cooperative Society stanice zpracovává vysoce kvalitní třešně, které dodává přibližně 2000 malých pěstitelů z celé oblasti Karatina a širšího okolí Nyeri. Výběr třešní začíná na farmách, kde jsou vybírány pouze plně zralé a zdravé plody. Po doručení do stanice jsou třešně podrobeny přísnému třídění a plavení, které odděluje nevyhovující plody od dalšího zpracování. Optimální třešně jsou následně mechanicky zbaveny slupky a fermentovány po dobu 12 až 48 hodin. Po fermentaci se káva pečlivě propláchne místní pramenitou vodou a suší na vyvýšených postelích, kde se pravidelně otáčí, aby byla rovnoměrně vystavena slunečnímu svitu.

Gikanda Farmers Cooperative Society byla založena v roce 1996 a rychle získala pověst díky mimořádné kvalitě kávy, kterou produkuje. Tato družstevní společnost dohlíží na tři zpracovatelské stanice, včetně Ndaroi-ini, a investuje do infrastruktury, školení a zdrojů pro své členy. Díky této podpoře jsou farmáři schopni dodržovat přísné zemědělské postupy, které zajišťují vyšší prémiové ceny za jejich sklizeň. Gikanda FCS chápe, jak bohatá a úrodná půda v kombinaci s vysokou nadmořskou výškou přispívá k charakteristické kyselosti a komplexnosti kávy z oblasti Nyeri, a tento vědomostní základ využívá k podpoře producentů a k zachování jedinečné krásy keňské kávy.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice