Výběrová káva Kamerun Belo Acha z pražírny Nordbeans je zajímavá charakteristikou ořechů, smetany a zralého ovoce.
Káva Belo Acha nese jméno stejnojmenné vesnice a experimentálního zpracovatelského závodu v severozápadním Kamerunu. Leží v nádherné přírodě asi 2 hodiny od regionálního centra Bamendy. V roce 2017 jsme Belo navštívili osobně a přispěli ke vzniku dalšího zpracovatelského závodu na protilehlém kopci ve vesnici Sho. Od té doby jdou věci v Kamerunu bohužel od desíti k pěti. Naši přátelé z anglofonního regionu se potýkají s ozbrojenými střety vlády a místních vzbouřenců, které zásadně narušují produkci a export kávy ze země. Nikdo z nás si nedovede představit, jaké úsilí (a nebezpečí) manažer závodu Ernest Ambola musí vynaložit, abychom jeho kávu mohli vyzkoušet. Belo Acha je jinak modelovým zpracovatelským závodem, který produkuje kávy šetrnými metodami, jako je metoda honey – výsledky jsou ale stále omezené,
- Charakteristika: OŘECHY - SMETANA - ZRALÉ OVOCE
- Druh: Arabika (různé)
- Proces: Medové (honey)
- Původ: zpracovatelský závod Belo Acha, m.n.m. 1600 m n.m., region Belo, Boyo
- Partner: Cameroon Boyo / TCQ
- Použití: filtrovaná káva
- Recept: IN 18,5 OUT 240 89°C ČAS 2:50 TDS 1,18