Výběrová káva Guatemala Finca Quejiná z pražírny Candycane coffee s charakteristikou jahod, čokolády a citrusů.
Nicolás Ramirez Ramirez vlastní farmu Quejiná, kde pěstuje tři různé odrůdy kávovníku: Bourbon, Caturra a Pache. Jeho zájmem je rozvíjet potenciál mikrolotů výsadbou nových odrůd a zároveň se snaží rozšiřovat svou farmu odkupem okolní půdy. Ihned po sběru se káva na farmě Quejiná vyloupe a nechá proběhnout suchou fermentací v rozmezí 18 – 24hodin. Káva se pak promývá ve třech cyklech čistou vodou. K sušení slouží terasy, na kterých je umístěná následujících 3 až 5 dní.
V šálku této kávy najdete sladkou chuť s náznakem ovocné kyselosti. V ústech ucítíte citrusy, jahodovou chuť a čokoládovou sladkost.
- producent: Nicolás Ramirez Ramirez
- oblast: Concepción Huista, Huehuetenango
- nadmořská výška: 2050 m.n.m.
- odrůdy: Bourbon, Caturra, Pache
- zpracování: promyté
- sklizeň: duben 2018
- cuppingové skóre: 87