Pražírna Candycane coffee pro Vás nachystala další skvělou kávu. Tou je naturálně zpracovaný lot od farmáře Manuela Villatora. Jedná se o sladkou až sirupovou kávu vhodnou pro přípravu filtru, která je plná ovocných tónu mandarinek, pomerančů a brusinek, s lehce alkoholovou dochutí drinku negroni.
Manuel žije se svou ženou a dětmi v městě San Pedro Necta v regionu Huehuetenango. Jsou pěstiteli kávy druhé generace. Manuel doufá, že farmu udrží v chodu, aby ctil veškerou práci, kterou do farmy před ním vložil jeho otec. Manuel zpracovává většinu své kávy tradičním promývaným procesem a tato naturálně zpracovaná káva představuje experiment, pro který Manuel vybral jen ty nejlepší kávové třešně. Na farmě probíhají celkem tři sběry za sezónu. Tento lot je výběrem toho nejlepšího z drůhé časti sklizně.
Třešně jsou promyty vodou a poté jsou pečlivě vytříděny zelené a jinak defektní třešně. Káva je poté umístěna do fermentačních tanků s vodou na zbytek dne. Následující den, je káva rozprostřena na terase a každých 30 minut otáčena po dobu asi 7 dnů. Tím začíná proces sušení. Dosušení kávy probíha na vyvýšených postelích v polostínu dalších 13 dní.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Sklizeň: 2023
- Producent: Manuel Villatoro