Jsme Candycane Coffee, kluci co pro Vás praží kafe sladký jako cukrátko a k tomu nabízíme další doplňkové služby pro kavárny, restaurační i hotelové provozy. Také kávový program do kanceláří a vzdělávací programy pro baristy či kávové nadšence.
O nás
Ondřej nasbíral více než desetiletou profesní zkušenost v předních kavárnách jako je Café Lounge nebo EMA espresso bar. V roce 2013 byl třetím nejlepším na mistrovství ČR v kategorii latte art. V roce 2016 se stal druhým vicemistrem ČR v soutěži Barista Roku. Své zkušenosti z kávové branže se rozhodl zužitkovat jinak a vrhnul se na pražení kávy. Prvním projektem, který realizoval, byla mikro pražírna Kapitán Arabika. Nasbírané zkušenosti přenesl do pražírny Candycane coffee, kde se jako hlavní pražič stará o produkci pražení a kontrolu kvality.
- Jaroslav Slámečka - pravé křídlo
Jarda se v kávovém prostředí pohybuje již přes pět let. Nasbíral znalosti v podnicích jako je Kavárna Pražírna, Mezi Zrnky, Kafe Karlín a onesip coffee. Zkušenosti z různých druhů provozů a absolvovaná školení od předních osobností kávové scény jako jsou Gwilym Davies a Scott Rao zúročuje v rámci konzultací, školení a přednášek. Ve volném čase se věnuje točení videí s kávovou tématikou na svůj youtube kanál 365 cups of coffee. Neváhejte se na něj obrátit s jakoukoliv otázkou.
- Zdeněk Hýbl - levé křídlo
Zdeněk spolu s Adamem stojí za jednou z nejlepších pražských kaváren onesip coffee. Aby toho nebylo málo, tak se pustili do dalšího projektu, pražírny Candycane coffee. Zdeněk také několikrát soutěžil a v roce 2019 vyhrál baristické mistrovství České republiky. V pražírně zastupuje Ondru jako druhý pražič a zároveň se stará o technické vybavení a hladký chod všech strojů. Ve Vaší kavárně Vám rád zapojí a zprovozní veškerou kávovou technologii, kterou Vám samozřejmě pomůže i vybrat.
Pražírna
Jsme pražírnou pod vedením pražiče Ondřeje Štoksy. Zaměřujeme se na výběrovou kávu. Dokážeme připravit a starat se o kávový program ve vaší kanceláři. Vy řeknete: „Kávu?“ My řekneme: „Bez problému!“
Vždy se snažíme, abychom pro vás zaručili co nejkonzistentnější produkt. Proto má každá káva svůj pražící profil a danou velikost várky, kterou pražíme. Aktuálně máme tři produkční dny v týdnu, kdy kávu pražíme, balíme a následně expedujeme. Může se tedy stát, že vám bude při větším objednaném množství doručena káva s různými daty pražení. Kávu doporučujeme nechat alespoň 10 dní po pražení odpočinout.
Cuppingy
Na pravidelných ochutnávkách naší produkce vám nenásilnou formou ukážeme, jak kávu profesionálně degustovat a na jaké rozdíly v kávě se zaměřit. Zůstaňte s námi v kontaktu i z důvodu cuppingů káv dovezených z různých koutů světa a v rámci návštěv různých producentů a dodavatelů zelené kávy a jejich prezentací.