Oi! Co takhle kafe s trochou empatie? To nabízí londýnská Intermission Coffee, která se zaměřuje nejen na pražení kávy, ale také na životní podmínky těch, kteří ho pěstují a zpracovávají. Samotný farmář není žádné ucho, nějaké to rodeo už možná také zažil, a tak si můžeme vychutnat sladkost tmavé čokolády s karamelem rozjasněnou višněmi a malinami. A to jak na filtru, tak v espressu.
Tyto zrnka pochází z lotu El Cabro na farmě La Bolsa. Finca La Bolsa byla koupena Jorgem Videsem, významným lékařem, v roce 1958. Do té doby místní půda kávové keře neznala. Jorge získal řadu ocenění za produkci kávy a za služby pro region Huehuetenango. La Bolsa se zúčastnila soutěže Cup Of Excellence v roce 2002 a umístila se na druhém místě s hodnocením 94,98 bodů. Farma leží mezi dvěma horami, které poskytují velmi stabilní, vlhké mikroklima. To v kombinaci s půdou bohatou na vápenec dodává kávě jedinečný profil s bohatým sirupovým tělem a výraznou jablečnou a citronovou kyselostí.
La Bolsa má certifikaci RFA a dodržuje směrnice C.A.F.E practices. Coffee Care financovalo výstavbu školy a jeslí na farmě, s plně kvalifikovanými, stálými učiteli. Všichni dočasní i stálí zaměstnanci mají přístup ke vzdělání pro své děti a jsou motivováni nechávat své děti ve škole nebo jeslích prostřednictvím potravinových darů. Když dítě navštěvuje školu nebo jesle po dobu pěti po sobě jdoucích dnů, dostane týdenní zásobu rýže, fazolí a kukuřice. Před zavedením tohoto potravinového programu bylo velmi obtížné přesvědčit lidi, aby nechávali své děti v péči jiných. Navíc vzdělání nebylo moc ceněno, protože byl větší tlak na vydělávání peněz na obživu rodiny. Dnes ale díky tomuto programu na farmě nepracují žádné děti a třídy školy a jeslí jsou plné. Pro stálé i dočasné pracovníky je zajištěno ubytování s oddělenými zařízeními pro muže a ženy a rodiny, koupelnami a kuchyněmi.
- Nadmořšká výška: 1800 m n. m.