Hodnocení celkem
4.76 / 5
Doporučuje
94%
77 z 82 uživatelů
Roksolana ověřený zákazník Zobrazit originál 5. Březen
Doporučuje produkt
250g
Velmi chutná a bohatá chuť whisky. to je pravda. Filtrovanou kávu vařím neustále a dokonce i můj přítel, který kávu nezná, cítí rozdíl. moc se nám líbí
esteticky příjemný obal. to je pro mě taky důležité :)
bohatá chuť, pro milovníky nelehké chuti tak akorát. kdo má rád kávu s lehčí intenzitou, řekl bych
Petr ověřený zákazník 20. Leden
Nedoporučuje produkt
250g
Věřím že na espresso by bylo fajn, tahle "espresso" metoda aeropressu dává docela fajn výsledky https://aeromatic.app/recipes/james-hoffmann-espresso-aeropress-recipe
I když je pražení omni, tak na obalu kafe píšou že se hodí spíše na espresso.
Při klasické přípravě na filtr mi chutě přijdou dost nevýrazné, spíš je káva taková trpká.
Richard Zvonek ověřený zákazník 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Velmi výrazná
Pavel ověřený zákazník 28. Listopad
Doporučuje produkt
250g
Výrazná vůně a aroma
Recept
Metoda přípravy: Espresso Flair 2 Pro
Káva (g): 15
Voda (g): 35
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): 25/Niche
Proces:
Laila ověřený zákazník 18. Listopad
Doporučuje produkt
250g
Lucie ověřený zákazník 9. Listopad
Doporučuje produkt
250g
výrazné aroma, pro mě absolutní kávový favorit, nikdy se mi neomrzí !!! Nejčastěji připravuji espresso, ale ani jako cappuccino není k zahození :-) Konkuruje pouze Concept Coffee Roasters Etiopie MERRY CHRISTMAS, ale tohle je pro mě TOP.
často vyprodáno :-(
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Alexandru ověřený zákazník Zobrazit originál 26. Říjen
Doporučuje produkt
250g
silná chuť hned po otevření sáčku
výrazné aroma koňaku/whisky v kombinaci s čokoládou
Recept
Způsob přípravy: Espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 40
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Štěpán ověřený zákazník 24. Září
Doporučuje produkt
250g
Lákavé aroma, zajímavá i když v podstatě v celku jednoduchá chuť
káva kterou bych použil jako referenční pro vstup do světa výběrové kávy
Jan Jedlička ověřený zákazník 6. Červen
Doporučuje produkt
250g
Krásná vůně a hned po otevření
ideální do latte
Jan Hovad ověřený zákazník 29. Květen
Doporučuje produkt
250g
Velmi specifické aroma, chuť
Nemohu pít opakovaně za sebou, na prokládání s jinými super
Pro neznalce okamžitá zkušenost s kávou, která prostě chutná specificky
Recept
Metoda přípravy: V60 nebo Aeropress (Hoffman)
Káva (g): 15 / 12
Voda (g): 250 / 200
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): MK4 24+-
Proces:
Martina ověřený zákazník 2. Květen
Doporučuje produkt
250g
zajímavá plná chuť
opravdu jde cítit vůně whiskey
Adam Kopecký ověřený zákazník 19. Duben
Nedoporučuje produkt
250g
Velmi zajímavá sladká vůně po whiskey.
Může být jak hořká a málo acidní tak jako opačně. Zkuste různé varianty přípravy. Nazačátku mi nechutnala, než co jsem našel vhodný způsob. Experimentovat s hrubostí a způsobem zalévání (V60). Voda z petky do 100 minerálů na litr (například "dobrá voda")
Trochu víc hořká a méně acidní, záleží na přípravě a vaší chuti.
Recept
Metoda přípravy: V60 filtr
Káva (g): 20g
Voda (g): 300g
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): hrubost 16 (chestnut C2)
Proces: Zalévat na třikrát po menších dávkách.
tomas pittr ověřený zákazník 2. Březen
Doporučuje produkt
250g
Kava má opravdu silné aroma a chuť, která se neschová ani v mléce. Určitě nedoporučují kupovat na každodenní ranní kafe.
Leoš ověřený zákazník 23. Únor
Doporučuje produkt
250g
Dobrý výsledek i při prvním šálku.
Dobrá, sladká chuť.
Skvělá jak s mlékem, tak i jako Espresso.
Stojí za opakování, i když za mě jsem měl už lepší.
Čekal bych větší výraznost suš. ovoce.
Recept
Metoda přípravy: Espresso, Gaggia Classic
Káva (g):
Voda (g): 96°C
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): st. 4, Gaggia MDF
Proces: ranní rychlý proces
Vojta ověřený zákazník 17. Únor
Doporučuje produkt
60g
Z počátku nezvyklé aroma whisky už při otevření a namletí kávy. Zezačátku mi to nepřišlo jako (pro mě) nejlepší kombinace, ale po pár doušcích po přípravě ve french pressu zjišťuju, že to vůbec není špatné
Překvapivě dobrý výsledek na espressu už při prvním "pokusu"
Chuť whisky je vybalancovaná tak, že jde rozhodně cítit, ale není to nic, co by kávu přebíjelo
Přes V60 asi nejlepší výsledek. Ta čistota V60ky se k tomu, na můj vkus, velmi hodí. Kafe pěkně vyvážené, whisky jen příjemně hraje do pozadí.
Jan ověřený zákazník 13. Únor
Doporučuje produkt
250g
Senzační na filtr i aeropress
Štefánik Vladimír 24. Leden
Doporučuje produkt
60g
Výnimočná chuť
Nič
Dominika ověřený zákazník 28. Červen
Doporučuje produkt
60g
Super "dezertní" kafe!
Ideálka k odpolednímu zákusku :)
Výrazná, ale ne přehnaná chuť whisky
Není to kafe, které si dáte víckrát denně, spíš taková chuťovka :)
Daniel Urban ověřený zákazník 20. Červen
Doporučuje produkt
1000g
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): 20g
Voda (g): 450
Teplota vody: 95 °C
Mlýnek (nastavení): Fellow ode 4,1
Proces:
Viktor ověřený zákazník 25. Květen
Doporučuje produkt
250g
Voní krásně
Chutná krásně
Připomíná mi chuť Lotusky (toho pišingru)
Ale běda, když kafe dopijete a máte doma balení Lotusek …
Recept
Metoda přípravy: 4:6 v1.1
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): Commandante 35 kliků
Proces: 0:00 - 0:40 30g (30g), 0:40 - 1:30 70g (100g), 1:30 - 2:00 100g (200g), 2:00 - 2:30 50g (250g), 2:30 - 3:00 50g (300g), 3:00 konec. Já pak promíchám lžičkou výsledek 6x po směru hodinových ručiček, a hned 6x proti směru hodinových ručiček (toto provedu 4x = po 6x4 a proti 6x4), a následně 6x od dna naberu tekutinu lžičkou a nechám pomalu přetéct/překapat ze lžičky zpět k výsledku/zbytku, potom ještě 1-2 minuty nechám odstát než začnu pít.