Výběrová káva Etiopie BOMBE z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny borůvek, jahod a jasmínu.
Ve vysoké nadmořské výšce v kávově významné oblasti Sidama se nachází skupina asi 667 farmářů, jejichž farmy jsou roztroušené po celé ploše nádherného pohoří Bombe. Nasbírané třešně dodávají do promývacích stanic zpracovatele Daye Bensy. Stanice fungují jako lokální sběrná místa a jsou zásadní pro zpracování a další rozvoj kvality. Kvůli rostoucím cenám kávy může Daye Bensa malé rodinné farmy více zaplatit, což je motivuje k lepší péči o kávovníky. Díky aplikaci pouze přírodních hnojiv jsou kávy od Daye Bensy ekologicky certifikovány.
Farmáři, kteří dodávají kávu do této zpracovatelské stanice, ji pěstují vysoko v horách v bujném zeleném porostu hor zvaných Bombe. Odtud je tedy odvozený i název promývací stanice. Zpracovatelský závod Bombe je ve svém regionu velice úspěšný díky své skvělé organizaci a progresivnímu přístupu ke zpracování a ekologii. Je proto hojně využíván producenty i z jiných blízkých oblastí.
Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.920 – 2.020 m.n.m.
- Zpracovatelská stanice: Bombe