Výběrová káva Etiopie ARICHA ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny vaječného likéru, čokolády, bobulového ovoce a červeného jablka.
Kávu přinesou mikrofarmáři do zpracovatelské stanice, kde se rozhoduje o jejím dalším zpracování. Při naturálním zpracování kávy je po příchodu třešně nejprve třeba ručně třídit, aby se oddělily a vyselektovaly pouze zralé třešně. Po třídění se třešně suší na vyvýšených postelích pod slunečním světlem. Sušení trvá 21 dní. Když je dostatečně vysušená, odstraní se suchý obal a uskladní se ve skladu. Ve správný čas je přepravena ke konečnému zpracování – plnění do 60 kg pytlů a jutového vnějšího obalu. Po naložení na paletu je připravena k exportu.
Flavor modulation je originální metoda naší pražírny – je to zdokonalený proces zrání zrna v sudu po alkoholu, který zajistí rovnoměrnější rozložení chuti vybraného alkoholu v kávě a jejich výraznější charakter.
- Nadmořská výška: 1600 – 1900 m.n.m.
- Farma: Aricha