Výběrová káva El Salvador LA BENDICIÓN z libercké pražírny Nordbeans je charakteristická tóny pomeranče, karamelu a švestek.
Každý rok se ve světě výběrové kávy snažíme postihnout zástupce jednotlivých „disciplín“ – chuťových profilů, které se pojí s vybraným regionem a metodou zpracování, která je pro dané místo typická nebo zajímavá. V salvadorském regionu Chalatenango to je jednoznačně šetrná metoda honey, která přispívá k nezávislosti farmářů. Namísto obvyklejší pacamary jsme tentokrát dali přednost trpasličí součásti tohoto extrémního hybridu, odrůdě Pacas. Právě tu pěstoval na farmě už otec současného majitele Armanda Hernándeze. Don Armando po sklizni zpracuje svoji kávu, následně ji suší na vyvýšených postelích po dobu 16 až 19 dnů. V šálku filtrované kávy najdete intenzivní tělo a tóny pomerančů, karamelu a zralých švestek. Hotové požehnání!
- Charakteristika: POMERANČ - KARAMEL - ŠVESTKY
- Druh: Arabika (Pacas)
- Proces: Medové (honey)
- Původ: 1700 m n.m., region San Fernando, Chalatenango, pěstitel Armando Hernandéz
- Partner: Ruffatti Batlle
- Použití: filtrovaná káva