Výběrová káva Brazílie LOPES FAMILY - espresso ze švédské pražírny Morgon Coffee Roasters je charakteristická tóny hořké čokolády, lískového oříšku a karamelovým tělem.
Enison a Lia Lopes provozují farmu Santa Rita do Morro Grande, odkud tato káva pochází. Jsou čtvrtou generací výrobců kávy a na farmě spojují zkušenosti a tradici se zvídavostí a velkým respektem k okolnímu prostředí a přírodě. Vyrábějí si vlastní organický kompost a kolem kávových keřů pěstují vysoké stromy, které jim poskytují stín a přispívají k biologické rozmanitosti a zdravé půdě. Oblast Alta Mogiana je známá svou vysoce kvalitní kávou a jméno je dokonce uznáváno jako chráněné zeměpisné označení pro výrobu ovocných káv s čokoládovými tóny a karamelizovanou sladkostí, jako je tato! Odrůda Arabica Arara je poměrně čerstvá na trhu, protože se začala objevovat v Brazílii v roce 2012. Arara je přirozeným křížencem odrůd a ukázalo se, že je odolná vůči rzi listové. V kombinaci s tím a jejími kompaktními stromy a přirozeně velkými zrny, což usnadňuje sklizeň a cenu kávy zvyšuje, udělalo z Arary velmi oblíbenou a vyhledávanou odrůdu.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ.
- Nadmořská výška: 900 m n. m.
- Producent: Enison a Lia Lopes