Pražírna Round Hill se nachází na jiho-západě Anglie a byla založena v roce 2012 Eddiem Twitchettom. Filozofie pražírny stojí na hlavním cíli a to respektu kávového zrnka od jeho původu až po pražení. Pravidelná obměna nabídky je doprovázen výběrem těch nejlepších sklizni v malých, unikátních množstvích.
Bujná travnatá pahorkatina kousek od Bath se shlukem stromů a výhledem na Somerset není jen naším jmenovcem, ale také místem, kde byla založena naše pražírna. Je to náš původ a tam naše cesta začala. Od našeho přístupu k pražení až po barvy našich obalů, vzdáváme hold živému charakteru našich káv. Jasné a živé… bonbón pro dospělé.
Při pražení kávy se snažíme zdůraznit sezónnost, chuť farmy, plodiny a prostředí, ve kterém byla vypěstována. Je to z velké části díky zaměření na terroir, že pracujeme v souladu s vegetačním obdobím, což je zaměření, které je odměněno s upražením té nejčerstvější a nejchutnější kávy. Podobně jako jahody, chřest nebo rajčata, tak i kávu si nejlépe vychutnáte v sezóně.
V době, kdy dostaneme zelená zrna do pražírny, je většina tvrdé práce hotová, neexistují žádné zázraky, které bychom mohli udělat pro zlepšení kávy, můžeme pouze zvýraznit a zdůraznit to, co již existuje. Realita je taková, že můžete velmi rychle vrátit zpět všechnu dobrou práci, která byla do kávy vložena jako pražírna, když se potýkáte s vysokými teplotami a rychlými časy. Farmářova sklizeň může být zrušena za deset minut, pokud je káva špatně upražená, to je skutečný tlak a to je to, co nás neustále vyvíjí. Z tohoto důvodu hodně investujeme do našeho pražícího zařízení, abychom si koupili nejlepší možné vybavení a z hlediska času a úsilí zajistili, aby naše zařízení bylo dobře udržováno a pravidelně čištěno. Pražíme pro vás na zbrusu novém Probatu P25.