Můžeš prosím představit svoji pražírnu v několika krátkých větách?
V roce 2000 jsme byli jedna z prvních kaváren s pražírnou v zemi, stali jsme se známí jako jedni z průkopníků výběrové kávy v UK. O pár let později jsme odstartovali náš velkoobchod s kávou a po 20 letech jsme nejstarší pražírna s bio certifikací na jihu a jediná pražírna z té doby, která ještě stále funguje.
Jaký je příběh za vaším jménem a logem?
Obě naše pražičky Diedrich jsou červené.
Co je nejtěžší na tom být pražírna?
Prodej.
Co je jedna věc o kávě, kterou lidí pořád nechápou?
To množství proměnných, které ovlivňují kávu po cestě z farmy až k tobě do hrnku, ať už pozitivně nebo negativně.
Kterou věc byste si přáli udělat odlišně, pokud byste začali s pražením od znovu?
Nenapadá mě nic. Všechno jsme se naučili za běhu, zjistili jsme, co funguje a co ne.
Existuje nějaká osoba v oboru, o které by lidé měli vědět?
Andrew Tolley.
Jaký byl váš největší neúspěch?
Žádný neúspěch, pouze sousty hodnotných lekcí, které náš hodně naučily.
Na co jste nejvíce hrdí?
Na naši práci a podporu při pomoci vybudovat z promývací stanice Kinini skvělého producenta kávy. A také to, že po 20 letech pořád fungujeme.
Jak bude vypadat trh výběrové kávy v roce 2025?
Dovedu si představit, že bude hodně podobný. Jen přibude více experimentální metod zpracování a celkově se zvýší kvalita zelené, pražené a filtrované kávy.
Řekněte nám něco o „The Cup“ - nejlepším šálku kávy, který jste ochutnali?
Vyzkoušel jsem mnoho skvělých káv, ale kdybych měl vybrat jednu. Naše letošní první naturální Rwanda Kinini je jedna z nejlepších. Velice plná chuť a čitelná chuť malin a švestek.