S překapávacím sáčkem od oblíbené pražírny Naga Coffee si můžete vychutnat skvělou kávu kdykoliv a kdekoliv. Tento způsob přípravy kávy se v Asii používá již desítky let a je velmi oblíbený pro své snadné použití doma nebo na cestách či v kancelářích. Vše, co potřebujete, je horká voda a šálek! V této vymazlené kávičce z Východního Timoru ucítíte jemnost a jasnou kyselost s bohatou kávovou chutí podpořenou sladkým jujube, krémovým karamelem a hřejivými tóny skořice a vanilky, které vám poskytnou uklidňující a požitkářský zážitek. Zarelaxujte si s touto kávičkou i vy!
Kávovníky v Eratoi rostou v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem, uprostřed kávovníkových lesů, obklopené stinnými stromy Ai-Samtuku (Albizia). Díky dokonalé rovnováze slunečního světla a stínu kávové třešně pomalu dozrávají a získávají optimální sladkost, což při sklizni a zpracování vede k vytříbené a jedinečné chuti. Východotimorci mají hluboce zakořeněnou úctu k matce přírodě a své půdě a používají pouze organická hnojiva sestávající z vytrhaných třešňových slupek, kompostu z listí rostlin a stromů a slepičího nebo kravského hnoje. Hnojiva se pak před začátkem období dešťů dodávájí ke kořenům stromů, což zajistí, že se po příchodu dešťů vstřebají do půdy.
Skupinu Eratoi, kterou vede Simao Pedro de Deus, tvoří celkem 25 drobných pěstitelů, kteří pocházejí z dlouhé linie pěstitelů kávy. Skupina se řídí přísným protokolem a používá stejné metody zpracování jako její předkové, sbírá pouze ty nejzralejší třešně, promývá je a pečlivě je fermentuje 40-42 hodin. Poté se káva suší na vyvýšených lůžkách dokud nedosáhne ideální vlhkosti 10-12 %. Soudržný přístup skupiny Eratoi, kterou spojuje vášeň pro produkci vysoce kvalitní výběrovky, přináší rok co rok trvale aromatickou kávu. Od této konkrétní očekávejte výraznou, lahodnou chuť vyváženou jemnou sladkostí.
- Nadmořská výška: 1.800 m n. m.
- Sklizeň: 2022-2023
- Producent: Simao Pedro de Deus – Eratoi coop.