Výběrová káva Rwanda SHIYRA z pražírny Lucid Coffee Roasters je charakteristická tóny pomela, vanilky a hnědého cukru.
Mycí stanice Shiyra, postavená v roce 2017, se nachází na úrovni nadmořské výšky 2000 m n. m. a sbírá třešně od sousedních producentů, kteří se pohybují v rozmezí 2000-2400 m n. m. Jedná se o nejvýše pěstovanou kávu, kterou ve Rwandě známe a pochází z oblasti, kde se nachází jen velmi málo mycích stanic, což ji činí do jisté míry unikátní. Shodou okolností se také nachází v jedné z nejúžasnějších oblastí Rwandy. Základnou stanice protéká řeka, takže přístup k vodě není problém.
Jedná se o odrůdu Red Bourbon, která vznikla mutací odrůdy Typica vysazené v roce 1700 na ostrově Réunion a poté se rozšířila po celém světě, zejména v Brazílii, kde se jí velmi dobře daří. Bourbon je ceněn pro svou komplexní kyselost a skvělou vyváženost. Často se vyznačuje sladkou karamelovou chutí a příjemnou a svěží kyselinkou, ale v závislosti na místě výsadby může vykazovat zcela odlišné chutě. Rwandské a burundské odrůdy se vyznačují výraznější ovocnou chutí.
- Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n. m.