Výběrová káva Rwanda Gitesi PB z pražírny Candycane coffee s charakteristikou rebarbory, ostružiny a černého rybízu.
Gitesi je privátní promývací stanice, kterou vlastní a vede Alexis a Aime Gahizi. Nachází se v západní části Rwandy v provincii Karongi. Založena byla v roce 2005 a v dnešní době vykupuje třešně od více než 1800 malých farmářů z okolí. Jejich systém odměn za výkon a bonusová výplata za kvalitu a zároveň materiální podpora malých farmářů je skvělý příklad pozitivního dopadu rozvoje výběrové kávy a udržitelného podnikání. Nejen finančně, ale i materiálně se Aime stará o místní komunitu. Farmářům daruje krávy a učí je jak se správně starat o kávové keře - například používáním kravského hnoje pro vyživování keřů. Důležitý je i důraz na sběr zralých třešní a jejich následné třídění. Díky této péči je káva z této stanice snad to nejlepší co může Rwanda nabídnout. Tento lot tzv. perlové kávy nás zaujal svou šťavnatostí, sladkostí a velice nám připomínal kávu z Keni.
Kávu pro Vás budeme pražit na přípravu espressa. Krásně ovocná káva chutná po ibiškovém čaji a je plná chuti a sladkosti lesního ovoce.
- producent: Alexis and Aime Gahizi
- oblast: Karonginad
- nadmořská výška: 1800 m. n. m.
- odrůda: Red Bourbon
- zpracování: promyté
- sklizeň: 2019
- cuppingové skóre: 87,5