Výběrová káva Rwanda GASHARU ze slovenské pražírny Goriffe Roastery je charakteristická tóny ostružin, banánů a vanilky.
Tento experimentální lot nazvali v Gasharu Coffee rwandským slovem Impano, tedy Dar. A skutečně, když ochutnáte potenciál této 100h anaerobní fermentované kávy, nic lepšího než slovo dar, by ji nepopsalo. Gasharu Coffee Co. provozuje dvě mycí stanice, Meuhororo a Gasharu. Mycí stanici Gasharu řídí Celestinova manželka Gorrette Mukamurenzyiová a nachází se zde šest fermentačních nádrží a 100 vyvýšených sušáren. Producenti z dvanácti hlavních farem přinášejí třešně na mycí stanici Gasharu. Ženy tvoří 70% pracovních sil společnosti, což zahrnuje 6 místních obyvatel na plný úvazek a více než 150 pracovníků na částečný úvazek během hlavní sezóny. Očekávejte mohutné tóny banánů, ostružin a arašídového másla, jsou podpořeny vydatnou jablečnou aciditou.
- Farmáři: Gasharu
- Oblast: Nyamasheke
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1 800 m. n. m.
- Odrůda: Bourbon