Rwanda taková jakou ji máme rádi – plná šťavnatého ovoce vyváženého nádechem čokolády s acidně perlivým finišem. Kluci ze slovenského Conceptu ji perfektně napražili na filtr s respektem k přirozené chuti těchto naturálně zpracovaných zrnek, takže doma můžete v šálku ochutnat tóny zralého peckového ovoce a jahod s krémovou mléčnou čokoládou.
Mycí stanice Gasharu, kde byla tato šťavnatá kávička zpracována se nachází na břehu rozlehlého jezera Kivu. Farmáři ze širokého okolí sem přiváží svoje zrnka ke zpracování. Tato konkrétní kávová zrnka byla zpracována tzv. suchou (naturální) metodou, při které byla po promytí sušena až 30 dnů za pečlivého otáčení, které vyžaduje neustálou péči. Výsledek ale stojí za to, káva dostane vyváženou chuť s podtrhnutými sladkými tóny a plnějším tělem oproti promyté metodě.
Koupí přispíváte lokální komunitě
Tato parádní kávička pochází z regionu Nyamasheke, který ač produkuje nejvíce kávy v zemi, stále patří mezi ty nechudší oblasti. Koupí této experimentální kávy tedy nejen objevíte dosud nepoznané dimenze chuti anaerobní kávy, ale také pomůžete tuto komunitu proměnit.
- Nadmořská výška: 1.600 - 2.100 m.n.m.