Pokud hledáte kávičku plnou šťavnatých a sladkých aroma, určitě byste měli vyzkoušet novinku od pražírny Dos Mundos. Tato promytá káva z Peru je totiž plná šťavnatých ovocných chutí jablečného štrůdlu a švestek, společně se sladkou tečkou v podobě čokoládové pěny. Dohromady toto aroma vytváří vynikající chuťový zážitek, který si nechcete nechat ujít.
Elvis Dávila Horna se narodil do rodiny kávových producentů ve vesnici El Basal v oblasti Chontali. Tato část Chontali se odlišuje od většiny kávových regionů v Jaen a San Ignacio tím, že je zde chladnější a sušší klima a pěstuje se zde množství jiných odrůd, které se jinde v regionu nevyskytují. Jeho farma se nachází v nadmořské výšce 1850 metrů. Elvis vlastní 2 hektary půdy, kde pěstuje kávové odrůdy jako je Caturra a Bourbon. Jedna z těchto odrůd Caturra má velmi světlé bronzové pupeny, což je docela neobvyklé, třešně rostou v trsech jako u odrůdy Bourbon, zrna jsou mimořádně malá a kulatá. Elvis a jeho rodina se starají o většinu sklizně sami, ale během nejrušnějších dnů najímají dodatečnou pomoc. Po sklizni se káva nechává 36 až 48 hodin fermentovat, kvůli chladnému klimatu, a poté se suší na tmavých plachtách po dobu 10 až 15 dnů.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.